Havermout banaan koekjes (slechts 2 ingrediënten!)

Havermout is een prima keuze voor een gezond ontbijt. Havermout bevat namelijk relatief veel vezels (ongeveer 7,5 gram vezels per 100 gram havermout) en veel vitaminen en mineralen (onder andere vitamine B, ijzer, magnesium, koper, roestvrij staal, adamantium en keihardium). Hieronder vind je een recept dat je niet meer dan enkele minuten kost. (Bonus: je kunt het beslag opeten zonder bang te hoeven zijn dat je de rest van de dag op de wc door moet brengen)

Ingrediënten

  • 150 gram havermout
  • 2 bananen

Afhankelijk van hoe groot je banaan is (dat kwam er verkeerd uit), moet je meer of minder havermout gebruiken. Het mengsel moet niet te droog en ook niet te nat zijn.

Stappenplan

1. Gooi de bananen en de havermout in een kom en prak de bananen alsof ze je geld schuldig zijn! Meng het geheel daarna tot een homogeen beslag.

2. Maak koekjes van het beslag zoals op de foto hierboven (met veel enige fantasie kun je er koekjes in herkennen). Plaats de koekjes voor ongeveer 25 minuten in de hete lucht oven die voorverwarmd is op 120 °C. Laat ze nog wat langer in de oven staan wanneer de koekjes nog te zacht zijn. Je moet er echt iemand zijn hoofd mee in kunnen gooien.

3. Mocht je in een bijzonder creatieve bui zijn kun je ervoor kiezen om dit mormel te versieren met pindakaas en een plakje banaan. Alsof er al niet genoeg banaan in het koekje zit. Kijk wel uit dat je er niet te veel eet want ze zijn lekkerder dan ze eruit zien. Dit is een van de valkuilen waar ik regelmatig intuinde: omdat iets alleen gezonde ingrediënten bevatte (wat zijn gezonde ingrediënten? Kom erachter), lette ik niet op de hoeveelheid die ik ervan at. Je kunt op zo’n manier alsnog meer energie binnen krijgen dan je eigenlijk van plan was binnen te krijgen voor die dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.