Mijn goede voornemens voor 2019

Het begin van een nieuw kalenderjaar is voor mij altijd een mooie gelegenheid om me vol te proppen met oliebollen, nom nom nom mijn doelen van afgelopen jaar te herzien en nieuwe doelen voor het het nieuwe jaar op te stellen (zie mijn vorige post voor één tip om je goede voornemens/doelen voor het nieuwe jaar vol te kunnen houden). Ik heb onder andere de volgende aspiraties  op het gebied van fitness voor 2019:

  1. Oudjaar 2019 minder oliebollen eten. Veel minder.
  2. Geen sportgerelateerde blessures oplopen. En als het even kan, überhaupt geen blessure oplopen.
  3. De front lever 5 seconden met perfecte uitvoering vast kunnen houden.
  4. 20 Pull ups met perfecte uitvoering kunnen doen. Momenteel zit ik op 11 herhalingen.
  5. Mijn vetpercentage 2% verlagen. De feestdagen en de lekkere trek hebben hun tol geëist.  (zie deze post voor 5 lifehacks om de lekkere trek te slim af te zijn; had ik de post zelf maar gelezen).
  6. Totale wereldheerschappij.

Te veel van het goede?

20 Pull ups met perfecte uitvoering tegen het einde van het jaar is misschien enigszins ambitieus. Om nog maar te zwijgen van het minder oliebollen eten. Echter, ooit heeft iemand voorgesteld om een film te maken over een tornado met haaien, die iedereen op hun pad opvraten. Niet lang daarna was Sharknado een feit. Met andere woorden, er zijn gekkere dingen gelukt. En alsof Sharknado niet genoeg was…

De front lever

Een oefening waarmee weinig mensen bekend zullen zijn is de “front lever”. Dit is de oefening die ik onder de knie probeer te krijgen in de bovenstaande foto. Het idee is dat het lichaam als een plank, parallel aan de vloer stil blijft hangen; dus niet als de overrijpe kromme banaan die je in de eerder genoemde foto ziet. Ook horen mijn armen gestrekt te zijn i.p.v. de kromme T-Rex armpjes die je nu ziet. Work in progress.

Rugspieren

De spieren die het meeste aangesproken worden tijdens de front lever zijn de rugspieren (voornamelijk de latissimus dorsi). Bij deze oefening is praktisch elke spier in je lichaam een ondersteunende spier, met de nadruk op je schouder-, en rompstabiliteit spieren.

Goede voornemens

Bij interesse deel ik graag mijn plan van aanpak betreffende het behalen van mijn fitnessdoelen dit jaar! Laat het me weten in de comments.

Heb jij goede voornemens op het gebied van sport en voeding?

1 gedachte over “Mijn goede voornemens voor 2019”

  1. Pingback: Meet thuis je vetpercentage! – Snel en Gezond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.