Smoothie bowl: het luiste recept ooit

Altijd Soms heb je gewoon geen zin om fruit of groenten te snijden. Wat je dan kunt doen is je partner alles laten snijden het simpelweg in een blender gooien en hopen dat er wat smakelijks uitrolt. Toevallig ben ik heel goed in groenten of fruit snijden met de blender. Laat ik er echter niet omheen draaien: dit recept zal je gastronomische vaardigheden tot het uiterste testen! Het is de moeite daarentegen meer dan waard, want het zit propvol eiwitten, vitaminen en ook de nodige omega 3 vetzuren. Omega 3 vetzuren helpen o.a. met het voorkomen van hartziekten en hoge bloeddruk.

Een smoothie bowl is uitgevonden door iemand die net zo lui efficiënt met zijn energie is als ik, maar op het eind een schuldgevoel kreeg. Eerst gooide diegene alles in de blender om daarna spijt te krijgen van zijn luiheid en vervolgens deed hij zijn stinkende best om er toch nog wat moois van te maken. Maar mooi is het eindresultaat over het algemeen. Het is vaak bijna zonde om op te eten. Daarom maak ik vaak 2 kommetjes: een om op te eten en een om naar te kijken. Ik laat het tweede kommetje staan tot er paddenstoelen op groeien. Mmmm paddenstoelen.

Ingrediënten

  • 500 gram magere kwark
  • 2 bananen
  • 100 gram bevroren tropische fruitmix (ananas, papaja, mango)
  • 50 gram bevroren blauwe bessen
  • 15 gram lijnzaad

Je kunt vanzelfsprekend experimenteren met de ingrediënten: chiazaad (bevat ook omega 3 vetzuren) in plaats van lijnzaad. Aardbeien in plaats van blauwe bessen. Het is wel aan te raden om bevroren fruit te gebruiken omdat dit wonderen doet voor de textuur van je smoothie: je krijgt hier echt de “milkshake-textuur” van die zo lekker is bij dit recept.

Stappenplan

1. Doe de 500 gram magere kwark, 1,5 banaan, 70 gram bevroren tropische fruitmix en de 50 gram bevroren blauwe bessen in de blenderkan en laat de blender het werk doen. Het mengsel hoort een mooi buitenaards paarse kleur te krijgen waardoor het lijkt alsof je Tinky Winky in de blender gegooid hebt.

2. Schenk het resultaat uit de blenderkan in een kommetje. Gebruik de resterende 0,5 banaan, de overgebleven 30 gram tropische fruitmix en de 15 gram lijnzaad als garnering. En waag het niet hem op te eten! Paddestoelen kweken is tenslotte een tijdrovend proces. Mijn rechtervoet weet daar alles van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.