Circuit training

Circuit training. De favoriete training van Max Verstappen en nummer 9 op de lijst van meest gehate trainingsmethoden op deze aardbol.

Circuit training is een trainingsmethode die je lichaam dwingt van 0 tot 100 te gaan. Dit zal misschien niet in 2,2 seconden zijn zoals de Bugatti Veyron Super Sport, maar met een goede ciruit training tik je de honderd uiteindelijk wel aan! Maar wat houdt het nu eigenlijk in?

Een circuit training bestaat uit verschillende oefeningen die zonder rust na elkaar uitgevoerd worden. Dit zijn over het algemeen oefeningen met een zekere vorm van weerstand (waarbij de weerstand verkregen wordt door bijvoorbeeld gewichten of je eigen lichaamsgewicht). Een voorbeeld hiervan bestaande uit 3 oefeningen is: een set push ups tot spierfalen, waarna je zonder rust een set pull ups doet tot spierfalen waarna je wederom zonder rust een set squats doet tot spierfalen. Dit is één circuitje. Na de set squats begin je zonder rust weer aan je set push ups, gevolgd door pull ups, etc. Je kunt hierbij zelf bepalen hoeveel circuitjes je achter elkaar doet. Goed beschouwd bestaat circuit training dus simpelweg uit supersets zonder rust. Nog een voorbeeld van een circuitje is hier te vinden.

Het mooie aan circuit training is dat je krachttraining en cardio met elkaar combineert en dus van de voordelen van beide werelden profiteert.

Drink tenslotte voor iedere keer dat de woorden “circuit training” vallen op deze pagina een shotje, en je hebt morgen een reden om dit type training uit te proberen (1 gram alcohol bevat tenslotte ~7 kilocalorieën).

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.