3 Redenen waarom je eigenlijk geen sixpack wil

Ik zal je vertellen waarom: een sixpack zit vol lege calorieën en alcohol wat niet bepaald bevorderlijk is voor… Oh! We hebben het over die andere sixpack! Nou, die 6 blokjes op je buik wil je eigenlijk ook niet, hier is waarom:

  1. Tenzij je spinazie in pil- of spuitvorm inneemt, heb je het constant koud. Daarnaast heb je veel last van koude handen en voeten. Dit klinkt misschien minder erg dan dat het is, maar stel je de volgende scene voor: je ligt in bed. Je hebt koude handen en voeten. Opeens komen daar uit het niets de onvermijdelijke koude lijkenpootjes van je vriend/vriendin die zich pogen op te warmen aan jou. Een scene rechtstreeks uit een horrorfilm.
  2. Je hebt minder zin! Dat wil zeggen, minder zin in sex! Beschuit met muisjes! Copuleren! De puddingbuks doorladen! Van wippestestein gaan! Slechte zaak. Je partner voelt zich minder aantrekkelijk. Jij voelt je minder man/vrouw. Bovenal (dit is tenslotte een fitnessblog), je verbrandt minder calorieën!
  3. Wanneer het niet je werk is (fitnessmodellen en dergelijke), zul je niet het gehele jaar met een sixpack rond kunnen lopen. Jaar in, jaar uit, met een dergelijk laag vetpercentage rondlopen, is voor ons weekend warriors een bijna onmogelijke uitdaging zonder de nodige dosis spinazie. En wat heeft het voor zin om slechts voor een paar weken met een sixpack rond te lopen om vervolgens weer in een potvis te veranderen?
  4. Je hebt constant vreetzin. Niks is veilig. Zelfs de dingen waar je normaal gesproken je neus voor ophaalt (bah, pure chocola) verdwijnen in het zwarte gat dat nu jouw maag is. Er is geen houden aan. Vervolgens voel je je weer schuldig, want die 3000 kilocalorieën aan patatje joppie chips en kinderchocolade zaten niet bepaald in het voedingsplan. Als gevolg van het schuldgevoel begin je meteen na je vreetbui aan guiltcardio. Hierdoor gaan de chocola en de chips oorlog met elkaar voeren in je buik en komt alles er weer bijna uit. Je neemt je voor om de volgende dag als compensatie extra weinig te eten en als gevolg hiervan krijg je die volgende dag in de avond weer een vreetbui en begint de vetcieuze cirkel (see what i did there?) weer opnieuw.

Wat moet je dan? Je noodlot maar accepteren en gaan voor een BMI dat met je leeftijd meegroeit? Nee! Ga voor een fourpack! Met een fourpack is je vetpercentage net iets hoger dan bij een sixpack waardoor je minder last hebt van koude ledematen en vraatzucht. Ook is je libido normaal. Het hele jaar rond met een fourpack rondlopen is makkelijker vol te houden dan een sixpack. Verder schreeuwt een fourpack: “IK KAN ETEN BETALEN!”, toch net even iets harder dan een sixpack. Altijd een aantrekkelijke eigenschap.

Veel van de bovengenoemde probleempjes zijn het gevolg van een verstoorde hormoonhuishouding. Een kleine kanttekening voor vrouwen: vrouwen hebben van nature een hoger vetpercentage dan mannen. Dat wil zeggen dat een man met een vetpercentage van 10% minder hormoonproblemen zal ondervinden dan een vrouw met een vetpercentage van 10%. Dat wil echter niet zeggen dat een vrouw niet een mooi getraind lichaam kan hebben. Het betekent alleen dat de dames net even iets meer moeten oppassen wanneer ze naar een érg laag vetpercentage willen (laat ik nou net 4 goede redenen kennen waarom je dat eigenlijk niet wilt).

Tenslotte: iedereen is verschillend. Sommige mensen zullen beter functioneren dan anderen op een laag vetpercentage.

Ps. ik heb gelogen. Het zijn 4 in plaats van 3 redenen waarom je eigenlijk geen sixpack wil. Dat rolde echter niet zo lekker van de tong dus besloot ik tot massale demagogie. Mijn rondborstige excuses.

1 gedachte over “3 Redenen waarom je eigenlijk geen sixpack wil”

  1. Pingback: Meet je eigen vetpercentage! – Snel en Gezond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.