Cardio circuit workout voor MAXimaal vetverlies

Vet verbranden. Wie wil het niet?

Maar wie wil daarvoor uren op een loopband staan… Begrijp me niet verkeerd, de loopband heeft zijn nut; als je bijvoorbeeld geen zin hebt om de hond uit te laten:

… Ze rennen alsof de chinees achter ze aan zit, zij liever dan ik. Echter, er bestaat ook een andere manier om de vetjes er van langs te geven: circuit training. Dit biedt een (denk erom, volkoren!) broodnodige afwisseling. Ook verbrandt je lichaam ná een dergelijke workout extra calorieën (het zogenaamde “afterburner effect”, dit is veel sterker voor circuit training & HIIT dan voor conventionele krachttraining en steady state cardio ¹). Een voorbeeld van circuit training: je doet een set van crunches, meteen gevolgd door een set van push-ups, onmiddelijk gevolgd door squats waarna je zonder rust weer begint aan de crunches. Jawel, dit is even verschrikkelijk als het klinkt… Misschien toch maar met de hondjes meedoen dan…

Maarrrrr aangezien circuit training de favoriete training van Max Verstappen is, volgt hier een circuit training workout waarbij bij elke spiergroep ervan langs krijgt en die de spekjes zal doen wenen. Enjoy.

Warming up:

Klik hier voor foto's van de uitvoering warming up
hidden content

 

Circuit 1:

Klik hier voor foto's van de uitvoering circuit 1
hidden content

 

Circuit 2:

Klik hier voor foto's van de uitvoering circuit 2
hidden content

 

Circuit 3:

Klik hier voor foto's van de uitvoering circuit 3
hidden content

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.